Over wij.leveren

Ben je op zoek naar bijkomende informatie of zit je met een vraag? 

Aarzel niet om contact op te nemen 

via wij.leveren@leuven.be of 016/27.23.29

kleren kiezen
concept wij.leveren

Met het project wij.leveren ontwikkelen stad Leuven, samen met buurgemeenten Bierbeek, Haacht, Holsbeek, Lubbeek, Oud-Heverlee en Rotselaar een slim verdeelplatform voor alle aankopen van de klanten bij lokale handelaars.

Dit project loopt 2 jaar en is 1 van de 8 Vlaamse projecten om de lokale economie op een slimme manier te versterken. Alle projecten krijgen steun van de Europese Unie (‘Smart City’-programma van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling), de Vlaamse overheid en de FOD Mobiliteit.

Voordelen voor handelaars

1

Professionele klantenservice

We kozen bpost en de Leuvense fietskoeriers van Cargo Velo logistieke partners. Zij zullen op een duurzame manier, maar ook snel en efficiënt, kunnen leveren. Aan service inboeten is hier geen optie. 

2

Ontzorging & tijdswinst

Handelaars die elk afzonderlijk met koeriersbedrijven werken of kostbare tijd verliezen door zelf te leveren, dat is verleden tijd. We werken samen met bpost en Cargo Velo als geschikte logistieke partners die de bestellingen rechtstreeks in de winkels ophaalt. 

3

Bijdragen aan duurzame logistiek

Bestellingen worden maximaal gebundeld en geleverd met duurzame vervoersmiddelen. Samen realiseren we op deze manier meer gegroepeerde leveringen en minder wagens op de baan.  

4

Lokale verankering

Klanten zijn alsmaar gevoeliger voor lokaal en duurzaam winkelen. Wij.leveren wil een herkenbaar merk zijn dat zorgt voor extra aantrekkingskracht van de lokale webshops én een alternatief biedt voor de grote internationale e-commerce.

5

Verantwoord ondernemerschap

Binnen wij.leveren garanderen we respect voor alle actoren, van handelaar over klant tot de individuele pakjesbezorger. Een faire deal voor allen.  

Deze handelaars zien het potentieel

Per levering wordt bekeken wat nodig is om het transport zo goed mogelijk te organiseren, door bvb. te kiezen voor een fietskoerier bij kleine leveringen of een (e-)bestelwagen bij grotere volumes.

- Roel (Vaude)

“De ophaling in de winkel is echt een troef. Momenteel is ons volume nog te laag om hier een goede prijs voor te krijgen. Dankzij Wij.Leveren hoeft dit geen probleem meer te zijn."

- Ilse (Karma Feel Good Store)

Pakjes worden op een duurzame en efficiënte manier opgehaald in de winkel en aan huis geleverd bij de klant. Wij.Leveren biedt zo klanten een stimulans om lokaal te winkelen.

- Jeroen (Animaux Spéciaux)

Onze partners

  • Stad Leuven (trekker en initiatiefnemer), samen met de buurgemeenten Bierbeek, Haacht, Holsbeek, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar.
  • Vzw Centrummanagement & vzw Liefst Leuven (co-promotoren)
  • Tri-vizor (consultant voor samenwerkingsmodel)
  • Statik (IT- en communicatiepartner)
  • bpost & Cargo Velo (logistieke partners)
  • EFRO, VLAIO, provincie Vlaams-Brabant, FOD Mobiliteit (sponsors)