Over wij.leveren

Verdeelplatform voor pakketjes van lokale webshops

Ben jij een handelaar uit (de regio rond) Leuven? Laat dan jouw bestellingen voordelig bij jouw klanten leveren door de slimme oplossing van wij.leveren. Want lokaal shoppen wordt nog beter met duurzaam droppen…

kleren kiezen

Voordelen voor handelaars

1

Professionele klantenservice

We kozen bpost en de Leuvense fietskoeriers van Cargo Velo logistieke partners. Zij zullen op een duurzame manier, maar ook snel en efficiënt, kunnen leveren. Aan service inboeten is hier geen optie. 

2

Ontzorging & tijdswinst

Handelaars die elk afzonderlijk met koeriersbedrijven werken of kostbare tijd verliezen door zelf te leveren, dat is verleden tijd. We werken samen met bpost en Cargo Velo als geschikte logistieke partners die de bestellingen rechtstreeks in de winkels ophaalt. 

3

Lokale verankering

Klanten zijn alsmaar gevoeliger voor lokaal en duurzaam winkelen. Wij.leveren wil een herkenbaar merk zijn dat zorgt voor extra aantrekkingskracht van de lokale webshops én een alternatief biedt voor de grote internationale e-commerce.

4

Verantwoord ondernemerschap

Binnen wij.leveren garanderen we respect voor alle actoren, van handelaar over klant tot de individuele pakjesbezorger. Een faire deal voor allen.  

Hoe het werkt

  • Met wij.leveren kan je kiezen voor het ophalen van pakketjes in je zaak of je kan ze zelf in een postpunt of automaat droppen. Dankzij onze partners bpost en Cargo Velo, kunnen we een emissievrije pick-up organiseren van deze pakketjes in Leuven, Heverlee, Kessel-Lo, Wilsele en Wijgmaal.
  • De uitlevering kan in deze (deel)gemeentes ook emissievrij gebeuren bij de klant thuis, in een afhaalpunt of rechtstreeks naar het Leuvense postsorteercentrumvan bpost.
  • Pakketjes met als bestemming de wij.leveren-gemeentes (Haacht, Rotselaar, Holsbeek, Lubbeek, Bierbeek en Oud-Heverlee), gaan dankzij een slimme triage, niet nodeloos naar een nationaal verdeelcentrum, maar gaan meteen de juiste richting uit bij bpost. Dat spaart weer kilometers per pakketje uit!
  • Pakketjes die opgepikt worden bij handelaars in de wij.leveren-gemeentes of die een nationale bestemming hebben, volgen voorlopig nog de gewone weg van bpost. Maar ook daar bekijken we met onze partners hoe we daar op termijn kunnen verduurzamen. 

Wil je wij.leveren eens testen?

Wij verwelkomen graag nieuwe handelaars. Zo kunnen meer zaken profiteren van onze centrale service, hebben we samen meer duurzame impact en kunnen we - niet onbelangrijk - nog betere prijzen onderhandelen met onze vervoerders. Wil je graag eens uitproberen hoe het werkt, registreer je dan via onderstaande knop. Heb je eerst nog vragen, mail dan gerust naar wij.leveren@leuven.be of bel ons op 016/27.23.39.

Deze handelaars zien het potentieel

Per levering wordt bekeken wat nodig is om het transport zo goed mogelijk te organiseren, door bvb. te kiezen voor een fietskoerier bij kleine leveringen of een (e-)bestelwagen bij grotere volumes.

- Roel (Vaude)

“De ophaling in de winkel is echt een troef. Momenteel is ons volume nog te laag om hier een goede prijs voor te krijgen. Dankzij Wij.Leveren hoeft dit geen probleem meer te zijn."

- Ilse (Karma Feel Good Store)

Pakjes worden op een duurzame en efficiënte manier opgehaald in de winkel en aan huis geleverd bij de klant. Wij.Leveren biedt zo klanten een stimulans om lokaal te winkelen.

- Jeroen (Animaux Spéciaux)

Onze partners

  • Stad Leuven (trekker en initiatiefnemer), samen met de buurgemeenten Bierbeek, Haacht, Holsbeek, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar.
  • Vzw Centrummanagement & vzw Liefst Leuven (co-promotoren)
  • Tri-vizor (consultant voor samenwerkingsmodel)
  • Statik (IT- en communicatiepartner)
  • bpost & Cargo Velo (logistieke partners)
  • EFRO, VLAIO, provincie Vlaams-Brabant, FOD Mobiliteit (sponsors)