Verdeelplatform voor pakketjes van lokale webshops


Ben jij een handelaar uit (de regio rond) Leuven? Laat dan jouw bestellingen voordelig bij jouw klanten leveren door de slimme oplossing van wij.leveren. Want lokaal shoppen wordt nog beter met duurzaam droppen…

Fietsspiraal Leuven
kaart regio

Vlot, voordelig en… duurzaam!

Wij.leveren is een lokaal verdeelplatform dat pakketjes uit onze regio bezorgt in het hele land. Door emissievrije voertuigen te gebruiken en te bundelen waar het kan, zorgen we én voor een vlotte verzendservice én voor een duurzamere distributie. Samen met meer dan 80 handelaars uit Leuven en buurgemeentes profiteer je bovendien van voordelige verzendtarieven.

Lokaal geshopt - duurzaam gedropt!

Met wij.leveren ondersteunen we een community van lokale handelaars bij wie je online producten kan bestellen.  Met lokaal bedoelen we de grotere Leuvense regio. Wij.leveren is een initiatief van stad Leuven samen met Haacht, Rotselaar, Holsbeek, Lubbeek, Bierbeek en Oud-Heverlee. Online bestellingen bij handelaars uit deze gemeentes, kunnen verstuurd worden met de service van wij.leveren. Met een banner van wij.leveren op je website of sociale media laat je je (potentiële) klanten weten dat je lokale producten op een duurzame manier bij hen thuis of in een afhaalpunt laat leveren. Ook op je etalageruit pak je uit met je betrokkenheid bij een duurzame stadsdistributie, met de boodschap "lokaal geshopt - duurzaam gedropt".

wij.leveren concept

Hoe verzenden we je pakketje duurzaam en efficiënt?

Eerst en vooral: hoe de duurzame levering gebeurt, moet jij als handelaar niet zelf uitdenken. Registreer je gewoon op ons platform en ons projectteam zorgt voor het aantrekken van duurzame vervoerders, het onderhandelen van eerlijke prijzen en het softwareplatform om de pakketjes te registreren. Jij moet alleen aangeven wanneer je een pakketje te verzenden hebt door het te registreren op ons platform. Een tijdswinst voor ondernemers die wel eens uren en handen te kort komen om alles rond te krijgen!

Al meer dan 80 aangesloten pioniers!

Sinds onze start eind 2022 sloten al meer dan 80 handelaars zich aan. Sommigen hebben een automatische connectie tussen hun webshop en het wij.leveren-platform, anderen registeren hun pakketjes via een csv-import of manueel.

Wat zijn de verzendtarieven?

  • De prijs voor een verzending in de regio bedraagt € 5 (incl. btw) met bpost en €7.5 (excl. btw) met de fietskoeriers.
  • Ook voor nationale zendingen werkte bpost een voorstel uit. Lees hier alles over de verschillende mogelijkheden en voorwaarden.

Welke partners bezorgen de pakketjes?

  • bpost was de eerste logistieke partner van wij.leveren. Zij engageren zich om zoveel mogelijk de bestellingen te bundelen en gebruik te maken van duurzame voertuigen. 
  • Dit najaar starten we ook een samenwerking met Leuvense fietskoeriers van Cargo Velo. Alleen 'fietsbare' verzendingen met een bestemming in (groot) Leuven komen in aanmerking.
bpost

bpost

Ophaalfrequentie en leversnelheid

Minimaal twee keer per week kan je pakketten laten ophalen in je handelszaak. Daarnaast is het eveneens steeds mogelijk om ze af te geven in een postpunt. 

Ten laatste één dag na ontvangst levert bpost het pakket bij de klant thuis of in het gekozen postpunt. De klant kan het verwachte pakket eenvoudig volgen via track&trace of in de app van bpost.

Cargo Velo

Cargo Velo

Regio en bereik

Alleen leveringen in (groot) Leuven. Postcodes 3000, 3001, 3010, 3012 & 3018.

Ophaalfrequentie en leversnelheid

Pakjes aangemeld voor 10u worden in de namiddag opgehaald, andere pakjes de volgende werkdag.
Levering bij de klant gebeurt de eerste werkdag na de ophaling.

Standaardpakketten en prijs

Alleen 'fietsbare' verzendingen met een bestemming in (groot) Leuven komen in aanmerking. 

Standaardpakketten zijn qua gewicht/volume beperkt tot 10kg/36L.

De prijs per standaard pakketverzending bedraagt €7,5. 

Veelgestelde vragen

Wie kan deelnemen aan wij.leveren?

Lokale handelaars

  • uit Leuven (centrum + deelgemeenten), Bierbeek, Rotselaar, Holsbeek, Oud-Heverlee, Haacht en Lubbeek.
  • die producten verkopen, uit alle branches binnen de detailhandel.
  • met of zonder eigen online verkoopkanaal.

Welke producten komen in aanmerking?     

  • Dit project focust op aankopen die als pakket verpakt kunnen worden, uit verschillende branches binnen de detailhandel. Lees hier meer over de verpakkingsvoorschriften van bpost.
  • Verse waren die kunnen bederven, bereide maaltijden (take-away), gekoelde producten en warme dranken komen enkel in aanmerking bij Cargo Velo in (groot) Leuven.
  • Producten buiten formaat (bijv. een palet) en buiten normaal gewicht (max 30 kg) worden niet vervoerd via wij.leveren.