Verdeelplatform voor pakketjes van lokale webshops


Ben jij een handelaar uit (de regio rond) Leuven? Laat dan jouw bestellingen voordelig bij jouw klanten leveren door de slimme oplossing van wij.leveren. Want lokaal shoppen wordt nog beter met duurzaam droppen…

Fietsspiraal Leuven

Verlenging actie Cargo Velo

Heb je een bestelling met eindbestemming postcode 3000-3018? Kies in het platform wij.leveren - bij verzendmethode van een order - voor een levering met Cargo Velo. Er zijn nog 100 extra gratis fietsleveringen, die we verdelen zolang de voorraad strekt. Ook voor handelaars die nog geen account hebben

kaart regio

Vlot, voordelig en… duurzaam!

Wij.leveren is een lokaal verdeelplatform dat pakketjes uit onze regio bezorgt in het hele land. Door emissievrije voertuigen te gebruiken en te bundelen waar het kan, zorgen we én voor een vlotte verzendservice én voor een duurzamere distributie. Samen met meer dan 100 handelaars uit Leuven en buurgemeentes profiteer je bovendien van voordelige verzendtarieven.

Lokaal geshopt - duurzaam gedropt!

Met wij.leveren ondersteunen we een community van lokale handelaars bij wie je online producten kan bestellen.  Met lokaal bedoelen we de grotere Leuvense regio. Wij.leveren is een initiatief van stad Leuven samen met Haacht, Rotselaar, Holsbeek, Lubbeek, Bierbeek en Oud-Heverlee. Online bestellingen bij handelaars uit deze gemeentes, kunnen verstuurd worden met de service van wij.leveren. Met een banner van wij.leveren op je website of sociale media laat je je (potentiële) klanten weten dat je lokale producten op een duurzame manier bij hen thuis of in een afhaalpunt laat leveren. Ook op je etalageruit pak je uit met je betrokkenheid bij een duurzame stadsdistributie, met de boodschap "lokaal geshopt - duurzaam gedropt".

wij.leveren concept

Hoe verzenden we je pakketje duurzaam en efficiënt?

Eerst en vooral: hoe de duurzame levering gebeurt, moet jij als handelaar niet zelf uitdenken. Registreer je gewoon op ons platform en ons projectteam zorgt voor het aantrekken van duurzame vervoerders, het onderhandelen van eerlijke prijzen en het softwareplatform om de pakketjes te registreren. Jij moet alleen aangeven wanneer je een pakketje te verzenden hebt door het te registreren op ons platform. Een tijdswinst voor ondernemers die wel eens uren en handen te kort komen om alles rond te krijgen!

Al meer dan 100 aangesloten pioniers!

Sinds onze start eind 2022 sloten al meer dan 100 handelaars zich aan. Sommigen hebben een automatische connectie tussen hun webshop en het wij.leveren-platform, anderen registeren hun pakketjes via een csv-import of manueel.

Wat zijn de verzendtarieven?

 • De prijs voor een (nationale) verzending naar een afhaalpunt (pakjesautomaat of postpunt) bedraagt €4.23
 • Voor een verzending naar een adres bedraagt de prijs
  • €5.11 met bpost
  • €7.5 met de fietskoeriers (regio 3000-3018)

Deze prijzen zijn excl. btw.

bpost

bpost

Ophaalfrequentie en leversnelheid

Elke werkdag, zolang een pakje voor middernacht wordt aangemeld. Daarnaast is het eveneens steeds mogelijk om ze af te geven in een postpunt. Ten laatste één dag na ontvangst levert bpost het pakket bij de klant thuis of in het gekozen postpunt. De klant kan het verwachte pakket eenvoudig volgen via track&trace of in de app van bpost.

Cargo Velo © An Van Gijsegem

Cargo Velo

Regio en bereik

Alleen leveringen in (groot) Leuven. Postcodes 3000, 3001, 3010, 3012 & 3018.

Ophaalfrequentie en leversnelheid

Pakjes aangemeld voor 10u worden in de namiddag opgehaald, andere pakjes de volgende werkdag.
Levering bij de klant gebeurt de eerste werkdag na de ophaling.

Standaardpakketten en prijs

Alleen 'fietsbare' verzendingen met een bestemming in (groot) Leuven komen in aanmerking. 

Standaardpakketten zijn qua gewicht/volume beperkt tot 10kg/36L.

De prijs per standaard pakketverzending bedraagt €7,5. 

Hoe koppel ik mijn webshop met wij.leveren?

Momenteel hebben we geautomatiseerde integraties met Lightspeed (C-series), Shopify, Tilroy en WooCommerce. Je kan die webshops eenvoudig zelf koppelen met de onze how-to-video's en andere documentatie.

Ook zonder integratie kan je makkelijk wij.leveren gebruiken door je orders via een .csv bestand in te laden of manueel in te geven.

Staat jouw webshop nog niet op onze radar? Laat het ons weten.

Veelgestelde vragen

Wie kan deelnemen aan wij.leveren?

Lokale handelaars

 • uit Leuven (centrum + deelgemeenten), Bierbeek, Rotselaar, Holsbeek, Oud-Heverlee, Haacht en Lubbeek.
 • die producten verkopen, uit alle branches binnen de detailhandel.
 • met of zonder eigen online verkoopkanaal.

Welke producten komen in aanmerking?     

 • Dit project focust op aankopen die als pakket verpakt kunnen worden, uit verschillende branches binnen de detailhandel. Lees hier meer over de verpakkingsvoorschriften van bpost.
 • Verse waren die kunnen bederven, bereide maaltijden (take-away), gekoelde producten en warme dranken komen enkel in aanmerking bij Cargo Velo in (groot) Leuven.
 • Producten buiten formaat (bijv. een palet) en buiten normaal gewicht (max 30 kg) worden niet vervoerd via wij.leveren.

Welke partners bezorgen de pakjes?

 • bpost was de eerste logistieke partner van wij.leveren. Zij engageren zich om zoveel mogelijk de bestellingen te bundelen en gebruik te maken van duurzame voertuigen. 
 • De Leuvense fietskoeriers van Cargo Velo. Alleen 'fietsbare' verzendingen met een bestemming in (groot) Leuven komen in aanmerking.