Over wij.leveren

Met het project wij.leveren ontwikkelen stad Leuven, samen met buurgemeenten Bierbeek, Haacht, Holsbeek, Lubbeek, Oud-Heverlee en Rotselaar een slim verdeelplatform voor alle aankopen van de klanten bij lokale ondernemers.

Reeds meer dan 180 lokale handelaars toonden al interesse om deel te nemen aan wij.leveren.

Dit project loopt 2 jaar en is 1 van de 8 Vlaamse projecten om de lokale economie op een slimme manier te versterken. Alle projecten krijgen steun van de Europese Unie (‘Smart City’-programma van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en de Vlaamse overheid.

Voordelen voor handelaars

1

Professionele klantenservice 

We kozen bpost als eerste logistieke partner. Zij zullen op een duurzame manier, maar ook snel en efficiënt, kunnen leveren. Aan service inboeten is hier geen optie. 

2

Ontzorging & tijdswinst

Handelaars die elk afzonderlijk met koeriersbedrijven werken of kostbare tijd verliezen door zelf te leveren, dat is verleden tijd. We werken samen met bpost als geschikte logistieke partner die de bestellingen rechtstreeks in de winkels ophaalt.

3

Bijdragen aan duurzame logistiek 

Bestellingen worden maximaal gebundeld en geleverd met duurzame vervoersmiddelen. Samen realiseren we op deze manier meer gegroepeerde leveringen en minder wagens op de baan.  

4

Lokale verankering

Klanten zijn alsmaar gevoeliger voor lokaal en duurzaam winkelen. Wij.leveren wil een herkenbaar merk zijn dat zorgt voor extra aantrekkingskracht van de lokale webshops én een alternatief biedt voor de grote internationale e-commerce.

5

Verantwoord ondernemerschap 

Binnen wij.leveren garanderen we respect voor alle actoren, van handelaar over klant tot de individuele pakjesbezorger. Een faire deal voor allen.  

Deze handelaars zien het potentieel

“De ophaling in de winkel is echt een troef. Momenteel is ons volume nog te laag om hier een goede prijs voor te krijgen. Dankzij Wij.Leveren hoeft dit geen probleem meer te zijn."

- Ilse (Karma Feel Good store)

"Per levering wordt bekeken wat nodig is om het transport zo goed mogelijk te organiseren, door bvb. te kiezen voor een fietskoerier bij kleine leveringen of een (e-)bestelwagen bij grotere volumes.”

- Roel (Vaude)

"Pakjes worden op een duurzame en efficiënte manier opgehaald in de winkel en aan huis geleverd bij de klant. Wij.Leveren biedt zo klanten een stimulans om lokaal te winkelen."

- Jeroen (Animaux Spéciaux)